Spor o prevzemu Twitter-Musk se bo začel sojenje v oktobru

Ameriški sodnik je odredil, da se Twitterjeva tožba proti Elonu Musku začne soditi oktobra, kar je udarec za najbogatejšega človeka na svetu, ki je prosil za odlog.

G. Musk je v začetku julija odstopil od svoje ponudbe za nakup Twitterja v vrednosti 44 milijard dolarjev (36 milijard funtov), ​​zaradi česar ga je podjetje tožilo.

Twitter upa, da bo sodišče gospodu Musku naložilo, da dokonča prevzem po dogovorjeni ceni 54,20 USD na delnico.

Tehnološki milijarder je Twitter obtožil prikrivanja informacij o lažnih računih.

Njegova odvetniška ekipa je pozvala, naj bo sojenje zaradi zapletenosti v začetku prihodnjega leta, vendar je Twitter prosil za septembrski datum.

V torek se je sodnik v zvezni državi Delaware strinjal s podjetjem in dejal, da bi zamuda pri sojenju vrgla “oblak negotovosti”.

“Zamuda grozi z nepopravljivo škodo,” je dejala kanclerka Kathaleen St Jude McCormick. “Daljša kot je zamuda, večje je tveganje.”

Tožba je gospoda Muska obtožila “dolgega seznama” kršitev pred morebitno združitvijo in trdila, da je “okrnil” podjetje.

Na torkovem zaslišanju je Twitterjev glavni svetovalec William Savitt dejal, da nenehna negotovost glede tega, ali bo prevzem potekal ali ne, “vsak dan povzroča škodo Twitterju”.

linija

Kupiti ali ne kupiti?

Obstaja teorija, da Musk še vedno želi kupiti Twitter, samo poskuša zbiti ceno. Če je temu tako, so njegovi odvetniki neverjetno dobri igralci pokra. Muskova pravna ekipa je želela, da se to sojenje izvede naslednje leto.

Trdili so, da potrebujejo več časa za brskanje po podatkih o računih neželene pošte. Jasno je, da je tudi to strategija zavlačevanja.

Ponovili so trditev gospoda Muska, da ima Twitter morda več lažnih računov, kot trdi.

To je zelo škodljiva obtožba – in čudno je reči, če bi bil gospod Musk še vedno zainteresiran za nakup podjetja po nižji ceni.

Ugled Twitterja je že doživel velik udarec. Twitterjevi prihodki skoraj v celoti temeljijo na oglasih. Manj kot je resničnih ljudi na platformi, manj denarja lahko zasluži. Boti nimajo denarnic.

Zato Twitter želi, da se ta postopek hitro uredi. Daleč najboljši scenarij za podjetje je, da ga gospod Musk kupi za 54,20 $ na delnico – in da se to zgodi čim prej.

Zato je ta sodba dobra novica za Twitter. Sodnik se je postavil na stran Twitterjevih odvetnikov – da je treba odločitev sprejeti hitro.

To pomeni večji pritisk na gospoda Muska, ki se sooča z bizarno možnostjo, da bo moral kupiti podjetje, ki ga ne želi več kupiti.

Vendar pa bo v praksi to verjetno povzročilo večji pritisk na gospoda Muska, da se poravna, plača Twitterju nekaj denarja in nadaljuje.

linija

“Musk je bil in ostaja pogodbeno dolžan po svojih najboljših močeh skleniti posel,” je dejal gospod Savitt. “Kar počne, je ravno nasprotno. To je sabotaža.”

Muskov odvetnik Andrew Rossman je trdil, da ostaja eden najpomembnejših delničarjev Twitterja. Dejal je, da bi morala zadeva soditi naslednje leto po “razumnem” urniku, ki bi obema stranema dal čas za pripravo.

Odkar je g. Musk maja začel dvomiti o številu lažnih in neželenih računov na Twitterjevi platformi, so cene delnic družbe padle z najvišjih 50 dolarjev na delnico.

Delnice družbe trenutno znašajo približno 39,45 USD – precej pod 54,20 USD na delnico, pri kateri upajo, da bodo zaključili združitev.

G. Musk, ki se sam imenuje “absolutist svobode govora”, je obljubil, da bo omilil omejitve glede vsebine, če bo podjetje v njegovi lasti.

Pozval je tudi, naj bo podjetje bolj odprto glede tega, kako predstavlja tvite uporabnikom in kako se tviti promovirajo širšemu občinstvu.

You’ll also like